2022 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TARİFESİ AÇIKLANDI

2022 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi artışı %25 olarak uygulanacak. MTV-2022 hesaplamak ve ödemek için aşağıdaki hesaplama aracını kullanabilirsiniz. 2022 yılı itibariyle otomobil, motosiklet, karavan, ticari araç, panel van, kamyon, otobüs, minibüs ve otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren Taşıt Vergisi 1. taksit ödemelerini 31 Ocak tarihinde yapabilirsiniz. Aracınızın cinsine, model yılına ve motor gücü baz alınarak hesaplanacak olan MTV'yi online olarak, gelirler idaresi başkanlığı sitesinden, kamu ve özel bankalardan, yakınınızdaki vergi dairelerinden yapabilirsiniz. Her sene 2 parça halinde sizden tahsil edilen Araç Vergisinin ikinci taksit ödemesi ise 2022 Temmuz ayında yapılacak olup Motorlu Taşıtlar Verginizi hesaplamak ve ödeme yapmak için aracınız ile ilgili bilgileri doldurarak aşağıda yer alan hesaplama butonuna TIKLAYINIZ

Ne kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyeceğiniz, otomobilinizin motor hacmi ve model yılı ile ilişkilidir. Gelirler idaresi tarafından internet üzerinden sağlanan online ödeme sistemine girerek, taşıt vergisi ödemelerinizi yapabilmenin dışında, banka şubeleri ya da internet bankacığı yoluyla işlem yapabilirsiniz. Araç sahipleri aşağıda yer alan Gelirler İdaresi Başkanlığı sitesindeki MTV borç sorgulama ve ödeme sistemi aracılığıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerini kolayca gerçekleştirebilirler. 1 Ocak 2018 tarihinden sonra araç almış olan otomobil sahipleri, MTV hesaplamak için araç değerini de belirtmeleri gerekiyor.

Araç Tipi Seçiniz



Aracın Yaşı

Motor Silindir Hacmi


Trafiğe Çıkış Tarihi ve Değeri



2022 Yılı Toplam Ödenecek Tutar

Ocak MTV 2022 Ödeme Tutarı

Temmuz MTV 2022 Ödeme Tutarı

MTV Ödemelerine Kredi Kartına Taksit Var mı?

Taşıt Vergisi ödemeleri Gelirler İdaresi Başkanlığı  online sitesi aracılığıyla kredi kartınızı ya da sanal POS aracılığı ile online olarak  ödeme yapılabilmektedir. Ödemenizi bankanıza ait kredi kartı ile yapmanız durumunda, Ocak ya da Temmuz MTV ödemeleriniz; bankanızın size sunduğu değişen taksitlere bölünebilmektedir. Ne kadar MTV vergisi ödeyeceğinizi bilmiyorsanız, öğrenmek için sitemizde yer alan 2022 MTV Hesaplama sayfasını kullanabilirsiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme dönemlerinde, birçok banka tarafından uygulanan Kredi Kartı Taksit Kampanyaları ile ödemeler 2 ila 5 taksit olarak ekstreye yansıtılmaktadır. Kredi Kartlarına tanımlanan taksit fırsatlarını sitemizden takip edebilirsiniz.

2022 MTV Online Ödeme

Unutmadan söyleyelim, her sene 2 eşit taksit olarak ödenen edilen Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk taksit ödemesi bildiğiniz gibi 31 Ocak 2022 Pazartesi günü tarihinde tahsil edilecek. İkinci taksit için son tarih ise 31 Temmuz 2022 Pazar günüdür. Cezalı duruma düşmemek ve faiz işlememesi için ödemelerini zamanında yapmanızda fayda var. 2022 MTV ödemenizi yapmak için aşağıda yer alan 2022 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ ÖDEME linkine TIKLAYABİLİRSİNİZ.

2022 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ ÖDEME

Vergi Türü: 

İlgili Yazılar

2018 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ HESAPLAMA

2018 yılına ait Motorlu Taşıtlar Verginizi hesaplamak için aşağıdaki hesaplama aracına tıklayabilirsiniz. 2018 yılında otomobil, motosiklet, karavan, ticari araç, panel van, kamyon, otobüs, minibüs ve otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi Taksit ödemeleri de başlıyor. Motosiklet, Ticari Araç, Kamyon, Minibüs ya da Binek Araç sahibiyseniz aracınızın cinsine, model yılına ve motor gücüne göre hesaplanacak olan Motorlu Taşıtlar Verginizi online olarak, bankalardan, vergi dairelerinden gerçekleştirebileceksiniz.

2019 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TARİFESİ

2019 yılında MTV %15.9 arttırıldı. Motorlu Taşıtlar Verginizi hesaplamak ve ödemek için aşağıdaki hesaplama sayfasını kullanabilirsiniz. 2019 yılında otomobil, motosiklet, karavan, ticari araç, panel van, kamyon, otobüs, minibüs ve otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi Taksit ödemeleri de başlıyor.

2021 MTV TARİFESİ VE ONLİNE ÖDEMELERİ

2021 yılında MTV artışı %9.11 olarak uygulanacak. MTV'nizi hesaplamak ve ödemek için aşağıdaki online hesaplama aracını kullanabilirsiniz. 2021 yılı itibariyle otomobil, motosiklet, karavan, ticari araç, panel van, kamyon, otobüs, minibüs ve otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi ilk Taksit ödemeleri Ocak ayında yapılacak. Aracınızın cinsine, model yılına ve motor gücüne göre hesaplanacak olan Motorlu Taşıtlar Verginizi online olarak, bankalardan, vergi dairelerinden yapabilirsiniz.

GÜNCEL 2023 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TARİFESİ

2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi artışı %61,5 olarak uygulanacak. MTV-2023 hesaplamak ve ödemek için aşağıda yer alan detaylara bakabilirsiniz . 2023 yılı itibariyle otomobil, motosiklet, karavan, ticari araç, panel van, kamyon, otobüs, minibüs ve otomobil için Taşıt Vergisi 1. taksit ödemelerini 31 Ocak 2023 tarihine kadar yapabilirsiniz. 

2023'TE ELEKTRİKLİ ARAÇLAR NE KADAR MTV ÖDEYECEK?

Elektrikli araçlar için 2023 yılında ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarları açıklandı. MTV ödemeleri 2023 yılına özel olarak 2 katı şeklinde alınacak. Elektrikli araçlar için hesaplanan tüm bu ek vergiler 2 eşit taksit halinde Ağustos ve Kasım aylarında  araç sahiplerinden tahsil edilecek. Elektrikli aracınız varsa, ödemeniz gereken 2023 MTV tutarını aşağıdaki hesaplama aracıyla öğrenebilirsiniz.

2024'TE ELEKTRİKLİ ARAÇLAR NE KADAR MTV ÖDEYECEK? MTV 2024 TARİFESİ

2024 yılında Elektrikli araçlar için ödenmesi gereken MTV tutarları açıklandı. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri 2024 yılında elektrikli araçlar için 2 eşit taksit halinde Ocak ve Temmuz aylarında  elektrikli araç sahiplerinden tahsil edilecek. Elektrikli aracınız varsa, ödemeniz gereken 2024 MTV tutarını aşağıdaki hesaplama aracıyla öğrenebilirsiniz.

EVREN BELEDİYESİ EMLAK VERGİSİ ÖDEME

Emlak Vergisi borcunuzun birinci taksit ödemelerini 31 Mayıs tarihine kadar yapabilirsiniz. Emlak Vergisi ödemelerinizi, belediyenize iki taksit halinde ödeyebilirsiniz. Evren Belediyesi Emlak Vergisinde ikinci taksit için son tarih Kasım’ın 30’udur. Devlete yapmış olduğunuz tüm vergilerdeki gibi, Emlak Vergisi borçlarının da zamanında yapılması esastır.

KARTAL BELEDİYESİ EMLAK VERGİSİ ONLİNE ÖDEME

Belediyelerce her sene muntazam bir şekilde tahsil edilmekte olan Emlak Vergisi borç ödemeleri tek seferde ya da iki taksit şeklinde alınabilmektedir. Kartal Belediyesi sınırları içerisinde sahip olduğunuz konutl ve işyerleri için Emlak Vergisi birinci taksidini 31 Mayıs tarihine kadar ödeyebilirsiniz. Emlak Vergisi 2. Taksit borç ödemenizi 30 Kasım’a kadar tamamlayabilirsiniz.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VERGİSİ SORGULAMA VE ÖDEME

Ataşehir Belediyesi Emlak Vergisi birinci taksit ödemelerinizi 31 Mayıs’a kadar gerçekleştirebilirsiniz. Emlak Vergisi taksitleri her sene 2 ödeme halinde alınmaktadır. 2. Taksit Emlak Vergisi ödemenizi 30 Kasım’a kadar yapabilmekle birlikte, 1. ve 2. Taksidi tek seferde de yatırmanız mümkündür. Ataşehir Belediyesi Emlak Vergisini ödemek ve bilgi almak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.

BALÇOVA BELEDİYESİ EMLAK VERGİSİ ÖDEME SAYFASI

Balçova Belediyesi Emlak Verginizi online olarak ödemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. Balçova Belediyesine yapılması gereken Emlak Vergisi 1. Taksit ödemeleri için son ödeme tarihi 31 Mayıs olarak açıklandı. Emlak vergisi ödemelerinizin ikinci ve son kısmını her yıl 30 Kasım tarihine kadar ödeyebilirsiniz.