2024'TE ELEKTRİKLİ ARAÇLAR NE KADAR MTV ÖDEYECEK? MTV 2024 TARİFESİ

2024 yılında Elektrikli araçlar için ödenmesi gereken MTV tutarları açıklandı. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri 2024 yılında elektrikli araçlar için 2 eşit taksit halinde Ocak ve Temmuz aylarında  elektrikli araç sahiplerinden tahsil edilecek. Elektrikli aracınız varsa, ödemeniz gereken 2024 MTV tutarını aşağıdaki hesaplama aracıyla öğrenebilirsiniz.

GÜNCEL 2024 GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ

Her sene olduğu gibi 1 Ocak 2024 tarihinden sonra geçerli olmak üzere, Gelir Vergisi Kanunu’nun 103. maddesinde yer alan "gelir vergisine tabi gelirlerin vergilendirilmesine ilişkin tarife" yeniden güncellenmiştir. Detaylı tablo için TIKLAYINIZ. 

2023 GÜNCEL GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ

Gelir Vergisi Dilimleri 2023

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103. maddesinde yer alan gelir vergisine tabi gelirlerin vergilendirilmesine ilişkin tarife her sene olduğu gibi 1 Ocak 2023 tarihinden sonra geçerli olmak üzere yeniden güncellenmiştir. Peki Vergi Dilimi nedir ve çalışanlar için neden önemlidir?

Tüm detayları sizin için derledik.

2023'TE ELEKTRİKLİ ARAÇLAR NE KADAR MTV ÖDEYECEK?

Elektrikli araçlar için 2023 yılında ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarları açıklandı. MTV ödemeleri 2023 yılına özel olarak 2 katı şeklinde alınacak. Elektrikli araçlar için hesaplanan tüm bu ek vergiler 2 eşit taksit halinde Ağustos ve Kasım aylarında  araç sahiplerinden tahsil edilecek. Elektrikli aracınız varsa, ödemeniz gereken 2023 MTV tutarını aşağıdaki hesaplama aracıyla öğrenebilirsiniz.

GÜNCEL 2023 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TARİFESİ

2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi artışı %61,5 olarak uygulanacak. MTV-2023 hesaplamak ve ödemek için aşağıda yer alan detaylara bakabilirsiniz . 2023 yılı itibariyle otomobil, motosiklet, karavan, ticari araç, panel van, kamyon, otobüs, minibüs ve otomobil için Taşıt Vergisi 1. taksit ödemelerini 31 Ocak 2023 tarihine kadar yapabilirsiniz. 

BAĞIŞ VE YARDIMLAR KİRA GELİRİNDEN NASIL DÜŞÜLÜR?

Beyan Edilecek Gelirin %5'i ile Sınırlı Olarak Bağış ve Yardımlar Kira Gelirinden indirilebilir. Mükellefler makbuz karşılığında yaptıkları bağış ve yardımları yıllık beyanname ile bildirilecek gelirlerinden indirim konusu yapabilirler. Detaylar aşağıda verilmiştir.

 

 

EĞİTİM VE SAĞLIK ÖDEMELERİ KİRA GELİRİNDEN DÜŞÜLEBİLİR Mİ?

Aşağıda belirtilen yöntemlerle yapılan eğitim ve sağlık ödemeleri ve harcamaları beyan edilen kira gelirinin %10'unu geçmeyecek şekilde yıllık beyanname ile bildirilecek ve gelirlerden indirilebilecektir.

HAYAT SİGORTASI ÖDEMELERİ KİRA VERGİSİNDEN DÜŞÜLEBİLİR Mİ?

Yıllık olarak beyan etmiş olduğunuz Kira Geliri Vergisi beyannamesinde, hayat ya da şahıs sigortaları için ödenen primleri, beyan edilen gelirin %15'ine kadar olan kısmını, Kira Geliri Vergisi Matrahından indirebilirsiniz.

2022 KİRA VERGİSİ NEDİR? NASIL ÖDENİR?

Her sene Mart ayında Kira geliri elde edenler için beyanname dolurma telaşı başlıyor. GMSI diye çok sık duyduğumuz bir kısaltma var. Gayrimenkul Sermaye İradı. Mal ve haklann kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler "gayrimenkul sermaye iradı" olarak ifade edilmektedir.

2022 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TARİFESİ AÇIKLANDI

2022 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi artışı %25 olarak uygulanacak. MTV-2022 hesaplamak ve ödemek için aşağıdaki hesaplama aracını kullanabilirsiniz.

Pages

Subscribe to Front page feed